Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Atlantin Valtameri Kartta

Atlantin valtameri kartta

Atlantin valtameri alla oleva kartta on osa maailman valtamerta. 7 meret michelin keski atlantti usa kartta matkavaruste fi.

atlantin valtameri kartta Valtameri Wikipedia atlantin valtameri kartta Valtameri Wikipedia

Atlantin valtameri eli atlantti on maapallon toiseksi suurin valtameri tyynen valtameren jälkeen.

Eurooppa muodostaa aasian kanssa laajan euraasian mantereen jonka läntisen viidenneksen se käsittää. Koska kolmiulotteista pintaa ei voi kuvata tarkasti kaksiulotteisella pinnalla karttaprojektiot ovat aina tavalla tai toisella epätarkkoja. March 1 2020 at 10 47 am. Eurooppa europe eurooppa on maanosa jota rajaavat atlantin valtameri lännessä pohjoinen jäämeri pohjoisessa uralvuoret ja uraljoki idässä kaspianmeri kaukasusvuoret ja mustameri kaakossa sekä välimeri etelässä.

Sitä reunustavat pohjoisessa isot antillit. Sitä pidetään planeettamme tutkituimpana lampeena. Se sijaitsee toisella sijalla sen alueella mikä tuottaa ensimmäisen vain hiljaiselle. Se voi olla kolmiulotteinen karttapallo tai jonkin karttaprojektion avulla kaksiulotteiselle pinnalle projisoitu kartta.

Kuten näemme nämä luvut ovat varsin vaikuttavia. Océano atlántico atlántico liettua. Karibianmeri on pohjois ja etelä amerikan välissä sijaitseva atlantin sivumeri. Bab el mandeb yhdistää sen punaiseenmereen hormuzinsalmi on reitti persianlahdelle malakansalmi on tärkeä reitti indonesiassa tyynellemerelle suezin kanavaa pääsee välimerelle ja lombokin salmesta tyynellemerelle.

Se kattaa noin viidesosan maan pinta alasta. Stepmap portugalin kartta landkarte für portugal michelin keski atlantti usa kartta matkavaruste fi. Kartta eurooppa europe maa eurooppa. Intian valtameri on maailman kolmanneksi suurin vesialue joka kattaa vajaat 15 prosenttia maapallon pinta alasta.

Winkel tripel projektion mukainen maailmankartta jossa mannerten pinta alat ovat oikeassa suhteessa mutta pituuspiirit ovat kaarevia. Nimi tulee kreikan mytologiasta ja tarkoittaa atlaksen merta. Kuuba hispaniola jamaika puerto rico. Valtameri joka erottaa amerikan afrikasta ja euroopasta.

Platon mukaan tarinaa on muokannut ensin solon ja sitten. Saaren varhaisia asukkaita olivat euenor ja hänen vaimonsa leukippe joilla oli tytär nimeltä kleito. Meren syvin kohta on puerto ricon haudan 8 376 metriä. Amerikka aasia kartta ilmainen kuva pixabayssa michelin keski atlantti usa kartta matkavaruste fi.

Km kun taas hiljainen 178 684 miljoonaa neliömetriä. Maailmankartta on maapallon pintaa esittävä kartta. Atlantin valtameri wikipedia michelin keski atlantti usa kartta matkavaruste fi janiahola fi atlantin ylitys 2009 michelin keski atlantti usa kartta matkavaruste fi. Poseidon sai kleiton kanssa viisi paria kaksospoikia jotka kukin vuorollaan hallitsivat atlantista.

Kova sana lavoilla ja ravintoloissa tarkempi. Océan atlantique atlantique ruotsi. Atlantin valtameri ulottuu lännessä amerikan mantereeseen ja idässä eurooppaan ja afrikkaan sen yhdistää tyyneen. Atlantin valtameren pinta ala on 91 66 miljoonaa neliömetriä.

Pinta alaltaan noin 10 3 miljoonaa neliökilometriä eurooppa on maailman toiseksi pienin maanosa hieman suurempi. Vanhimman kaksosparin vanhin poika oli nimeltään atlas josta sai nimensä sekä atlantis saari että sitä ympäröivä valtameri. Atlantin valtameri sijaitsee euroopan amerikan ja afrikan välissä. Atlantin valtameri on maapallon toiseksi suurin valtameri.

Raimo laamanen raimo laamanen pohjoisen tähti raimo keikkailee pohjoisen tähti yhtyeensä kanssa. Se kattaa noin viidesosan maan pinta alasta valtameren nimi tulee kreikan mytologian atlas jättiläisestä nimitys atlaksen meri m kreik ἀτλαντὶς θάλασσα atlantìs thálassa esiintyy ensimmäisen kerran historioitsija herodotoksella 400 luvulla eaa. Se sijaitsi atlantin valtamerellä herakleen pylväiden eli nykyisen gibraltarin salmen takana. Karibianmeri sijaitsee suureksi osaksi karibian mannerlaatan alueella kuvan keskiosan.

Intian valtameri on maailman kolmanneksi suurin vesialue joka sijaitsee afrikan aasian australian ja eteläisen jäämeren välissä. 2 754 000 km. Karibianmerelle ovat ominaisia trooppinen ilmasto koralliriutat vulkaaninen toiminta ja maanjäristykset.

atlantin valtameri kartta File Maailman Kartta Jossa Maanosat Ja Valtameret Merkattu Svg Wikimedia Commons atlantin valtameri kartta File Maailman Kartta Jossa Maanosat Ja Valtameret Merkattu Svg Wikimedia Commons

atlantin valtameri kartta Atlantin Valtameri Wikipedia atlantin valtameri kartta Atlantin Valtameri Wikipedia


Post a Comment for "Atlantin Valtameri Kartta"