Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suhangon Kaivos Kartta

Suhangon kaivos kartta

21 12 2006 annetun kaivoskirjan kaivos piirin rajauksen mukaisena. Suhangon kaivoshankkeen aiempi yva menettely päättyi vuonna 2004 jonka jälkeen pohjois suomen ympäristölupavirasto myönsi gold fields arctic platinum oy n hakemuksesta suhangon kaivokselle ja rikastamolle ympäristö ja vesitalousluvan nro 122 05 1.

suhangon kaivos kartta Suhanko Home suhangon kaivos kartta Suhanko Home

Kaivoslaki 52 125 ja 181 lupamääräys 1 kaivostoiminta ei saa aiheuttaa haittaa ihmisten terveydelle tai vaaraa yleiselle turvallisuudelle.

Suhangon kaivoksen suunniteltu sijaintipaikka on ranuan ja tervolan kunnan sekä rovaniemen kaupungin alueella ja se tulisi olemaan platinametalleja tuot tava kaivos. Tekninen johtaja veikko kähkölä tervolan kunta keskustie 81. Kaivoslaki 18 lupamääräys 2 kaivostoiminta. Suunniteltuun toimintaan alueella on lainvoimainen suhangon kaivospiiri sekä ympäristö ja vesitalouslupa joiden perusteella malmia voidaan louhia ja.

Suhangon kaivos on ranualle suunnitteilla oleva platinametalleja lähinnä palladiumia tuottava kaivos. Se on saanut intohimon jälleen nousemaan sanoo gold fields arctic platinum oy n suhangon kaivoshankkeen ympäristöpäällikkö erkki kantola yhtiö on tutkinut parempia. Lopullinen päätös kaivoksen avaamisesta tehdään tämän hetken tiedon mukaan vuonna 2014 ja tuotanto voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2018. Tässä yva menettelyssä tarkastellaan kaivostoiminnan aloittamista suhangossa voimassa olevaa ympäristölupaa ja kaivospiiriä laajempana.

Tervolan kunnanhallitus päätti 31 10 2011 353 käynnistää yleiskaavoitus työn ja hyväksyi kaavan laatijaksi seitap. Sekä sosiaalisia vaikutuksia suhangon kaivosalueella. Suhangon kaivos tulisi toteutuessaan vaikuttamaan alueen toimintoihin sekä luontoon monilla tavoin. Kai voksen toiminta aika on arvioitu olevan 20 vuotta.

Ranuan kunnanhallitus päätti 10 10 2011 305 käynnistää yleiskaavoitustyön ja hyväksyi kaavan laatijaksi seitap oy n. Laajennus liittyy jo luvan saaneiden konttijärven ja ahmavaaran louhosten koon. Kaivoshankkeen takana on eteläafrikkalaisen gold fields kaivosyhtiön omistama gold field arctic platinum oy. Lapsuudenkotini sijaitsee etelä lappilaisen ranuan kunnan länsiosassa josta on linnuntietä parikymmentä kilometriä suhangon kaivosalueelle.

Olen elänyt koko lapsuuteni ja nuoruuteni kaivoksen naapurissa. Teena on osoittaa suhangon kaivoksen alue yleiskaavaan 21 12 2006 annetun kaivoskirjan kaivos piirin rajauksen mukaisena. Yhteystiedot ranuan kunnan kaavoituksesta vastaava. Syyksi on sanottu ettei kaivos kannata koska arvometalleja platinaa palladiumia kultaa kuparia ja nikkeliä ei saada ranuan vaarojen uumenista tarpeeksi puhtaina ja halvalla myyntikuntoon.

Samassa yhteydessä kaivoksen toimintojen ohjeellinen sijoittuminen alueelle osoitetaan uudistetun suunnitelman mukaisena. Kaivoshankkeen yrittäjänä on gold fields arctic platinum oy. Tietoa kaivoslain mukaisten hakemusten ja päätösten alueista pohjakartat maanmittauslaitos kaivostoiminta. Omistajat ja rahoittajat ovat ehtineet vaihtua moneen kertaan.

Kaivosyhtiö on kuitenkin testaillut viime vuodet uutta paineliuotusmenetelmää. Niin kauan kuin itse muistan kaivoksesta on puhuttu. Veli saarijarvi ranua fi tervolan kunnan kaavoituksesta vastaava. Tutkimustilanne suhangon tekniset tutkimukset ovat edenneet pitkälle.

Itseasiassa kaivoksesta alettiin isäni mukaan puhua jo 1960 luvulla siis kauan ennen minun syntymääni. Suhangon narkauksen ja penikkain alueiden esiintymien määrittämiseksi on timanttikairattu kaikkiaan 457 000 metriä. Positiivisia tuloksia on saavutettu sekä louhinnan suunnittelussa että sulfidien vaahdotuksessa sulatoille myytävien rikasteiden tuottamiseksi. Kaivoksen toiminta ajaksi arvioitiin aluksi 12 vuotta mutta uusien malmilöydösten ansiosta se voisi kasvaa 20 vuoteen.

Tämä oas kuvaa suhangon kaivoshankkeen osayleiskaavan muutoksen ja laajennuksen laatimista ranuan ja tervolan kuntien alueella. Kaivoksen jota ei koskaan tullut. Ranua ja tervola kaivospiirin kartta on esitetty liitteessä 1 turvallisuus ja kemikaalivirasto antaa gold fields arctic platinum oy lle seuraavat kaivospiiriä suhanko kaivnro 5426 koskevat yleisten ja yksityisten etujen turvaamiseksi tarpeelliset määräykset. Kaivoksen suunniteltu aloi tusaika toiminnalle on.

Tekninen johtaja veli saarijärvi ranuan kunta aapiskuja 6b 97700 ranua puh.

suhangon kaivos kartta Suhankoa On Tutkittu Jo Yli 100 Miljoonalla Eurolla Avolouhos Rovaniemen Lahettyvilla Voisi Parantaa Kannattavuutta Lapinkansa Fi suhangon kaivos kartta Suhankoa On Tutkittu Jo Yli 100 Miljoonalla Eurolla Avolouhos Rovaniemen Lahettyvilla Voisi Parantaa Kannattavuutta Lapinkansa Fi

suhangon kaivos kartta Suhangon Kaivoshankkeen Ympariston Radiologinen Perustilaselvitys Valiraportti Pdf Ilmainen Lataus suhangon kaivos kartta Suhangon Kaivoshankkeen Ympariston Radiologinen Perustilaselvitys Valiraportti Pdf Ilmainen Lataus


Post a Comment for "Suhangon Kaivos Kartta"