Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Riika Kartta Vanha Kaupunki

Riika kartta vanha kaupunki

Nykyajan riika on nousemassa nopeasti kymmenien vuosin neuvostovallan ahdingosta kohti matkailun suosikkikohdetta. Pienet matkamuistokaupat ja taide.

riika kartta vanha kaupunki Riika Wikimatkat riika kartta vanha kaupunki Riika Wikimatkat

Riiassa todella tuntee matkustavansa ulkomaille.

700 000 asukkaan riika on baltian suurin kaupunki. Venäjän kaupungeista riika oli sen pääasiallisen satamakaupunki ja kolmanneksi suurin ja tältä ajalta on esimerkiksi peräisin kaupungin päänähtävyyksiin kuuluva jugendtyylinen arkkitehtuuri. Kaupunki kauneutta ja hyvinvointia varten. Vanha riika on riian historiallinen ja maantieteellinen keskus daugava joen oikealla rannalla.

Riika on baltian maiden väkiluvultaan suurin kaupunki ja siellä sekoittuvat mielenkiintoisella tavalla latvialaiset saksalaiset ja venäläiset vaikutteet. 800 vuotta vanha riika ei tietenkään ole pelkkää jugendia. Se on reilun kahdeksan vuosisadan aikana ollut osana montaa eri maata ja muuta liittoutumaa ja 1600 1700 luvuilla se oli osa ruotsia ja vuosina 1721 1917 osa venäjää. Riika on latvian pääkaupunki maan keskiosassa itämeren rannalla.

Brittejä riika kiinnostaa jo niin paljon että riikan kaupunginjohto ja britannian suurlähetystö ovat. Lisäksi riiassa on paljon balettia oopperaa klassisen musiikin konsertteja ja muita tapahtumia. Kaupunki on myös tunnettu hyvistä shoppailumahdollisuuksistaan sekä. Keskiajan korttelit tarjoavat toisin sanoen mielenkiintoisen yhdistelmän arkkitehtonisia tyylejä ja aikakausia.

Riiassa ollessa on nautittava perinteisestä latvialaisesta saunasta. Täällä sijaitsevat asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset. Näe riika myös satelliittikuvina. Kaupunki on muodostunut daugava joen väinäjoki molemmille rannoille vanhan kaupungin keskustan jäädessä sen itärannalle.

Riikassa on maailman suurin jugendtyylisten talojen alue ja sen historiallinen keskusta onkin unesco n maailmanperintölistalla. Tallinnaan verrattuna riika tuntuu kosmopoliittisemmalta ja suuremmalta. Helppokäyttöinen suomenkielinen riian kartta. Esimerkiksi suomesta pääsee lentämään riikaan tampereelta ryanairin kyydillä.

Vanha riika on kuin luotu rauhallisia ostosnautintoja varten. Vanha riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos. Rīga on latvian pääkaupunki usein myös pohjolan pariisiksi tai pikku pariisiksi kutsuttu. Kaupungin ilmasto on kostea mantereinen.

Keskustassa on myös tunnelmallinen keskiaikainen vanhakaupunki. Tässä osassa pohditaan mitä kaikkea riiassa voi tehdä. Lentoyhtiöt avaavat riikaan reittejä eri puolilta eurooppaa. Sademäärä on kohtuullisen tasainen ympäri vuoden joskin talvikuukausina sade tulee yleensä lumena.

Suosittuja nähtävyyksiä ovat riian tuomiokirkko kirkot sekä museot. Riiassa voi myös golfata saunoa tai pelata pakohuonepeliä tai muita pelejä eri puolilla keskustaa. Ja sitä se onkin. Riika on myös kohtuuhintainen ja monipuolinen kaupunki ruokiensa ja ravintoloidensa suhteen ja kaupungista saa niin tuttuja kuin vähän eksoottisempiakin ruokia.

Vecrīga mikä merkitsee vanha riika latvian kielellä on ihanteellinen lähtökohta jos olet lähdössä tutkimusmatkalle jugendin merkeissä. Riian vanha kaupunki vecriga ja kaupungin art nouveau korttelit houkuttelevat yhä kasvavaa turistien joukkoa. Riika on kuin luotu kylpylä ja kauneushoidoista nauttimiseen koska monet salongit sijaitsevat riian keskustassa. Yöelämä on riiassa rentoa ja kohtuuhintaista.

Kauniiden talojen lisäksi riian kaupunkikuvalle antavat ilmeen useat romanttiset puistot joiden ansiosta riikaa on kutsuttu myös baltian pariisiksi. Talvilämpötilat ovat tyypillisesti 5 c tuntumassa ja kesäisin 18 c. Vaikka suurin osa kaupungin art nouveau rakennuksista sijaitseekin vanhassa kaupungissa ja sen läheisyydessä osa näistä taloista rakennettiin riian keskiajan kortteleihin 1900 luvun alussa. Latvian pääkaupunki riika perustettiin vuonna 1201 ja nykyään se on baltian maiden suurin kaupunki.

riika kartta vanha kaupunki Riika Vanhakaupunki Euroopan Lentokentat riika kartta vanha kaupunki Riika Vanhakaupunki Euroopan Lentokentat

riika kartta vanha kaupunki Riika Kartta riika kartta vanha kaupunki Riika Kartta


Post a Comment for "Riika Kartta Vanha Kaupunki"